Sponsoreret
Det kan være svært at tale om sine sårbare sider. Sådan var det længe for Anne Falkenberg Isaksen, der har fortalt sin historie til DR. Heldigvis er hun i dag videre fra den angst, der fyldte det meste af hendes liv.
Ifølge Sundhedsstyrelsen skønnes det, at 350.000-400.000 danskere kæmper med en eller anden form for angst. Mange af dem rammes i teenageårene, men mere end hver tredje ung med angst holder det for sig selv.
Sådan en ung var Anne Falkenberg Isaksen også. Da hun var 11 år oplevede hun de første symptomer på angst, uden at hun var klar over det. En slem madforgiftning gjorde hende bange for, at det skulle ske igen, når hun spiste næste gang, fortæller hun til DR.
Indtil hun var 15 år, fortsatte symptomerne, men endelig fik hun en snak med sin mor om problemerne, og det var her, det vendte for Anne.
Hun kom i metakognitiv terapi, hvor behandleren sagde, at hun havde angst. I samme forløb fik hun også nogle værktøjer, som virkede og stadig virker for Anne, der nu er 19 år gammel og kan gøre normale ting, som unge gør.
Metakognitiv terapi er en ny, men veldokumenteret metode til behandling af flere psykiske udfordringer, der ofte skaber hurtig og vedvarende bedring.