Vild afsløring: Hver tredje autolift overholder ikke reglerne – gør din?

Sponsoreret

I slutningen af maj 2018 kunne Arbejdstilsynet konstatere, at hver tredje af de i alt 47 undersøgte autolifte ikke overholdt de strenge og gældende regler. Det er et selvfølgeligt problem, når så stærke og potentielt farlige maskiner ikke overholder de nødvendige regler, så spørgsmålet er, om din autolift er klar til at blive brugt.

Ifølge Arbejdstilsynet.dk hænger pris og kvalitet sammen, når det gælder autolifte. Jo billigere produkt, jo flere sikkerhedsmæssige mangler.

Undersøgelsen, som Arbejdstilsynet er en del af, omfatter 10 EU-lande, og den kommer i kølvandet på flere rapporter om ulykker, hvor ansatte og private er kommet til skade med blandt andet autolifte – nogle med døden som konsekvens.

Det har fået EU kommissionen til at igangsætte de undersøgelser, som altså viser, at hver tredje autolift, som Arbejdstilsynet har undersøgt, ikke overholder reglerne.

Har du ikke fået din autolift undersøgt, er det derfor en god idé at undersøge selv, hvorvidt den overholder reglerne.

Alternativt kan det være en løsning at anskaffe sig en god, godkendt og ikke mindst sikker autolift, så du og dine medarbejdere eller venner trygt kan arbejde med de store maskiner.

Er du i tvivl om de gældende regler, kan du se nærmere på AJ Engros’ udvalg af autolifte, da alle deres produkter overholder de strenge krav.

Indlægs forfatter: duerikkeadmin