Så ofte skal du kalibrere din vægt

Sponsoreret

I Danmark findes der ikke nogen lov eller noget krav om, hvor ofte en vægts nøjagtighed skal kontrolleres. Men det kan have konsekvenser for din arbejdsgang og dermed også produktet, hvis ikke du eller din arbejdsgiver sørger for at få det gjort.                                  

I nogle virksomheder arbejder man med uhyre vigtige produkter, som kun kan fremstilles, hvis de rigtige mængder blandes i det helt rigtige forhold til hinanden.

Derfor er en nøjagtig vægt et must i den daglige arbejdsrutine og produktionsproces, hvis man vil være sikker på optimal succes.

Der burde være en nogenlunde god sandsynlighed for, at en vægt har en rette nøjagtighed, når man køber den fra ny. Men spørgsmålet er, om denne nøjagtighed opretholdes med tiden?

Svaret er formentlig ”nej” i langt de fleste tilfælde, og derfor er det afgørende at kontrollere vægtens nøjagtighed løbende.

Da der ikke findes love og regler i Danmark på dette område, må man klynge sig til anbefalinger fra eksperter og butikker, og her anbefaler Multicheckshop.dk, der blandt andet sælger loddertil kalibrering, at en vægts nøjagtighed kontrolleres med et til to års interval.

Hos samme leverandør kan du desuden finde en god guide til, hvilke lodder der bør anvendes til kalibrering af forskellige vægte.

Indlægs forfatter: duerikkeadmin